Brabant

Brabantse Strijkersdag 2018

Spelen op je eigen topniveau
Spelen onder leiding van docenten van CKE en musici van philharmonie zuidnederland. Eindpresentatie in de concertzaal van CKE!

Doe je mee?
Doe mee aan de Brabantse Strijkersdag in maart 2018. Je speelt in een orkest van je eigen niveau. Je repeteert niet alleen met het complete orkest, maar ook in groepjes onder leiding van een professionele musicus.

Je kunt meedoen in verschillende orkesten:

Jongste strijkers
Een groep van de allerjongste strijkers. Speel je nog maar net, maar lijkt het je gaaf om in een echt orkest te spelen? Dan is dit iets voor jou! Dit orkest is onder leiding van Ruud van der Meulen en Edith Blog. Voor de jongste strijkers vindt er op 24 februari een inzeepdag plaats en zal de Strijkersdag op 11 maart zijn!

AB orkest
Een groep voor strijkers met niveau A/B. Kun je al iets meer op je strijkinstrument? Dan zal je in deze groep dieper ingaan op samenspel en inleving in de muziek. De docenten van de muziekschool ondersteunen je hierbij. John van den Beemt dirigeert dit orkest. Ook voor het AB orkest vindt er op 24 februari een inzeepdag plaats en zal de Strijkersdag op 11 maart zijn! Daarnaast geeft het orkest een optreden in het voorprogramma van philharmonie zuidnederland op 15 maart!

CD orkest
Een groep voor strijkers met C/D-niveau. Ben je ambitieus en al verder gevorderd in het bespelen van je str kinstrument? Geef je dan op voor dit orkest. Ook studenten van studentenorkest Ensuite van de TU Eindhoven spelen mee in deze groep. Musici van philharmonie zuidnederland leren je de kneepjes van het orkestspel! Dit orkest staat onder leiding van Nicolas Devons. Voor het C/D-orkest zal op een nader te bepalen dag een voorrepetitie zijn. De Strijkersdag voor dit orkest vindt plaats op 25 maart.

Vraag aan je docent in welke groep je het beste past en geef dit aan op het inschrijfformulier. Er staat al een preview van de muziek op de site zodat jij en je docent  goed kunnen zien welk orkest en partij bij je past. Per 1 februari wordt de indeling van de orkesten gemaakt door de organisatie en kunnen de complete partijen van de site downloaden! Vanaf dan kun je ze vanaf dan ook thuis oefenen!

Hoe kun je je opgeven?
De Strijkersdag vindt plaats in de CKE-muziekschool (Pastoor Petersstraat 180, Eindhoven, T  040 2163263). Voor deelname aan de Strijkersdag betaal je € 35,- (incl. lunch).

Je kunt je tot 1 februari 2018 middels een inschrijfformulier opgeven. Na de sluitingsdatum van 1 februari ontvang je de exacte beschrijving van de dag. De organisatie beslist over de indeling van de stemmen binnen de orkesten.

Neem ook eens een kijkje op onze Brabantse Strijkersdag Facebook-pagina!